Страшко Людмила Михайлівна

Науковий ступінь: кандидат архітектури

Посада: доцент кафедри

Вчене звання: доцент

Освіта:

У 1980 році закінчила Полтавський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю «Архітектура», архітектор.

У 1988 – захистила дисертацію зі спеціальності 18.00.04 – «Містобудування, районне планування, ландшафтна архітектура і планування сільськогосподарських населених місць» на тему: «Формування функціонально-планувальної організації  первинних систем розселення /на прикладі Української ССР/» та отримала науковий ступінь кандидата архітектури.

У 1991 – отримала  доцента по кафедрі загальнотехнічних дисциплін.

Професійний досвід:

1986-1988 рр. – науковий співробітник відділу районного розпланування інституту УкрНДІПроцивільсільбуд (м. Київ)

2007 – 2009 рр. – декан Полтавського факультету заочно-дистанційного навчання Полтавського університету споживчої кооперації України

2013-2014 рр. – декан по роботі зі студентами іногородніх локальних центрів дистанційного навчання ВНЗ Укоопспілки України Полтавського університету економіки і торгівлі

2014 – 2016 рр. – декан факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Полтавського університету економіки і торгівлі

Підвищення кваліфікації:

  1. Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, з 18.02.2019 р. до 18.03.3019 р. №136 – посвідчення про підвищення кваліфікації (стажування).
  2. ТОВ “Земельно-аграрний центр “КАРАТ” (м. Хмельницький). 15.12.2020-14.01.2021 р. Наказ ХНУ № 303 КП від 14.12.2020 р. Тема: «Методи удосконалення архітектурних об’єктів»

Нагороди:

Нагороджена почесною трудовою відзнакою «Знак Пошани» Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств (Укркоопспілка), Постанова Правління Укркоопспілки від 30.09.2016 р. № 38-ОС.

Науково-методична робота:

  1. Гриценко Л., Страшко Л. Графічна компонента у структурі підготовки майбутнього фахівця професійної освіти / Л.Гриценко, Л. Страшко//Вища школа.- 2019.- № 6.- С.22-31.
  2. Страшко Л.М., Гриценко Л.О. Взаємозв’язок художньо-графічної та професійно-педагогічної компетентностей у підготовці фахівців технологій та дизайну. Витоки: Зб. наук. праць Полтавського національного педагогічного  університету імені В.Г. Короленка. Вип. №24, 2019.- С.66-70.
  3. StrashkoL. Diversity of Urban Building / G.Negay, N. Mashovets, L. Strashko. IntellectualArchiv. – 2020. – Vol. 9, № 3. –P. 42-48.
  4. Strashko L. Using the potential of art design in shaping the professional worldview of professionals /L. Hrytsenko // International scientific journal project approach in the didactic process of universities – international dimension/ – 2020. – Part 2, P. 51-61.
  5. Страшко Л. Реалізація методологічного принципу системності навчання у процесі графічної підготовки фахівців технологій і дизайну / Л.О. Гриценко, Г. А. Негай , Л.М. Страшко // Молодь і ринок . – 2021.- №1 (187).-с. 84-91.

Навчально-методичні видання:

  1. 1. Дистанційний курс із дисципліни «Дизайн об’єктів готельно-ресторанного господарства» для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» Страшко Л.М. – Полтава : ВНЗУ «ПУЕТ», 2015. – 60 с.
  2. 2. Методичні рекомендації до виконання розділу дипломного проекту «Організація забезпечення функціонування засобу розміщення» для студентів напряму підготовки ОКР «Магістр». – Полтава: ВНЗУ «ПУЕТ», 2016. – 25 с.
  3. 3. Нарисна геометрія і будівельне креслення. Тіні в ортогональних проекціях: Методичні вказівки і завдання до лабораторних робіт та індивідуальних графічних робіт студентів спеціальності 191 – Архітектура та містобудування. / С.Я. Підгайчук, Н.М. Яворська, Л.М. Страшко. Хмельницький: ХНУ, 2021, 25 с.

Монографії та посібники:

  1. Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни “Дизайн об’єктів готельно-ресторанного господарства»за кредитно-модульною системою навчання для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа»/Л.М. Страшко. – Полтава: ВНЗУ «ПУЕТ», 2014.- 34 с.
  2. Дистанційний курс із дисципліни «Дизайн об’єктів готельно-ресторанного господарства» для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» Страшко Л.М. – Полтава : ВНЗУ «ПУЕТ», 2015. – 60 с.
  3. Гриценко Л., Страшко Л. Семантичні та графічні особливості гуцульської та полтавської писанок / Гриценко Л., Страшко Л.  Полтавська школа етнодизайну: кол. монографія / кол. авторів: Степаненко М.І., Антонович Є.А., Бутенко В.Г., Тименко В.П., Цина А.Ю. та ін.; за заг. ред. Титаренко В.П.,  Полтава: Вид-во «Астрая», 2020. – С. 112-124.

Участь у конференціях:

  1. Страшко Л. М., Тищенко Т. М. Дистанційне навчання як засіб соціалізації особистості / Л. М. Страшко, Т. М. Тищенко // Дидаскал. – 2016. – № 16. – С. 243-246.
  2. Страшко Л.М., Тищенко Т.М. Характеристика андрагогічного принципу інноваційності навчання / Л.М. Страшко, Т. М. Тищенко // Дидаскал. – 2017. – № 17. – С. 26-29.
  3. Страшко Л. М., Тищенко Т. М. Андрагогічна модель навчання у дистанційній освіті // Дистанційна освіта: забезпечення доступності та неперервної освіти впродовж життя (E-Learning and University Education-2017). – Матеріали ХLІІ Міжнародної науково-методичної конференції. – Полтава, 9 – 10 лютого 2017 року. – С. 226-228.
  4. Страшко Л. М., Тищенко Т. М. Фуд-дизайн як інноваційна екокультурна складова підготовки фахівців готельно-ресторанного господарства // Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах гло-балізації. – Матеріали ХХІV Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції. ‒ Переяслав-Хмельницький, 2017. ‒ С. 204-207.
  5. Страшко Л. Особливості архітектурно-планувальної організації Національного Сорочинського ярмарку / Л. Страшко // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції присвяченої 20-ій річниці Проекту відродження Сорочинського ярмарку. – 2018. – С. 94-96.
  6. Страшко Л. М., Гриценко Л. О. Етнодизайн як засіб формування професійної компетентності і духовно-ціннісного виховання майбутніх фахівців готельно-ресторанного господарства /Л.М. Страшко, Л.О. Гриценко // Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчових виробництв, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 45-річчю від дня заснування факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. – Полтава, 20-21 листопада 2019. – С. 60-62.

ВИКЛАДАЮ НАВЧАЛЬНІ КУРСИ:

«Нарисна геометрія та будівельне креслення», «Основи містобудування»

https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=0kCc7CgAAAAJ

https://orcid.org/0000-0002-3623-5077

email: strasko211@gmail.com